Κάθε μέρα της ζωής μας καταθέτουμε στην τράπεζα των αναμνήσεων των παιδιών μας


/////
Αναμνήσεις...
Ίσως και από τα πιο σημαντικά υποσυνείδητα πράγματα, που διαμορφώνουν τους χαρακτήρες μας.
Ως δημιουργός αναμνηστικών κοσμημάτων, και φτάνοντας στο τέλος μιάς πολύ παράξενης χρονιάς, ανέλυσα για άλλη μια φορά την σημαντικότητα των αναμνήσεων στην ζωή μας, αλλά και των παιδιών μας.
Κάθε μέρα της ζωής μας καταθέτουμε στην τράπεζα των αναμνήσεων των παιδιών μας» είπε ο  Charles R. Swindoll. Δεν είμαστε απλά γονείς, είμαστε δημιουργοί αναμνήσεων για τα μικρά μας ανθρωπάκια. 
Φτάνοντας στο τέλος τις χρονιάς, και ενώ έχω φτιάξει εκατοντάδες αναμνήσεις η ίδια για άλλες μαμάδες και τα παιδιά τους, βρήκα άλλη μια τέτοια σπουδαία γυναίκα, η οποία αυτήν την φορά, ανέλαβε για εμένα την δημιουργία μιας ανάμνησης, για το παιδί μου.

Και όχι απλά μια ανάμνηση, έφτιαξε τον κόσμο όλο για το παιδί μας. Όπως αρκετοί γνωρίζουν, ο σύζυγος μου, άντρας μου, συνεργάτης μου, αλλά και το άλλο μου μισό, εργάζεται ως αξιωματικός του εμπορικού Ναυτικού, και δυστυχώς πολλοί μήνες του χρόνου, το σπίτι του βρίσκεται στα απέραντα γαλάζια νερά του κόσμου, μακριά μας. 

Βρήκα λοιπόν μία σελίδα με ονομασία Creatingstories Project, όπου Μαμά και Κόρη από την υπέροχη Θεσσαλονίκη, φτιάχνουν κούκλες από τις ζωγραφιές παιδιών. 
Άλλο όμως να το ακούς, και άλλο να το δεί κανείς! Η ομοιότητα είναι απίστευτη. Ζωντανεύουν τα πιο έντονα χρώματα, και τις πιο λεπτομερείς γραμμές παιδικών χεριών, δημιουργώντας μία ανάμνηση, η οποία είναι βγαλμένη από την φαντασία του παιδιού. 

Ζήτησα λοιπόν εάν γίνεται να τους στείλω μια φωτογραφία του συζύγου μου, με την φόρμα εργασίας του.. όπως ακριβώς μας μιλάει μέσα από τις βιντεοκλήσεις, και μετέτρεψε την φωτογραφία του σε κούκλα, η οποία την ημέρα των Χριστουγέννων έφτασε στα χέρια της κόρης μου. 
Τα συναισθήματα μας απλά απερίγραπτα. Όχι μόνο εδώ στο σπίτι βέβαια, αλλά και στο καράβι, όπου την έδειξε ο άντρας μου στους συναδέλφους του και τους έλουσε ένα κύμα συγκίνησης. 
Σήμερα η μικρή μας καμαρώνει τον ήρωα της, όχι μόνο από μακριά, αλλά και σαν κούκλα, και την ακολουθεί σε κάθε τις παιχνίδι.
Ευχαριστούμε άπειρα την Τάσσα Γραμματοπούλου και την Αγγελίνα Χριστοδουλή η αλλιώς ...creatingstories_project για την τόσο έντονη και τρυφερή ανάμνηση. 

Βρείτε την creatingstories_project ΕΔΩ στο Facebook
Και εδώ στο Instagram